LAURA

We are making photographs to understand what our lives really mean to us. 

- Ralph Hattersley

Olen aina rakastanut valokuvia. Minusta on ihanaa katsella valokuvia mm. omasta lapsuudestani sekä perheemme yhteisistä hetkistä, sillä ne ovat tärkeitä muistoja ja tarinoita. Näytän näitä kuvia myös omille lapsilleni, he ovat niistä aivan haltioissaan. Tässä on valokuvien tarkoitus; tallettaa rakkaat hetket, näyttää elämää ja kertoa sen tarinoita myös tuleville sukupolville. Kuvittaa se, mikä meille on arvokasta ja tärkeää. Valokuvat ovat yksi arvokkaimmista asioista mitä voimme omistaa.


Haluan kertoa tarinoita. Kuvin ja sanoin. Tarinallisuus kiehtoo minua ja se onkin yksi taiteellisen tyylini kulmakivistä.

Rakastan myös lämpimiä sävyjä ja pehmeää valoa. Jos saisin valita, kuvaisin aina kesäillan kultaisessa valossa. Sen hohde saa tunnelman elämään ja luo upean sävymaailman.


KUTSUMUKSENI TÄSSÄ TYÖSSÄ ON SAADA MEIDÄT NÄKEMÄÄN SE TÄRKEIN YMPÄRILLÄMME.

Näkemään elämän ainutlaatuisuus, kauneus ja herkkyys.

Sen arvo ja merkityksellisyys.

Jotta osaisimme olla kiitollisia siitä, mitä olemme lahjaksi saaneet.Jonain päivänä vain valokuvat ovat meistä muistona. Kertomassa tarinaamme. Varmistathan, että sinäkin olet mukana niissä. Ei väliä sillä, ovatko hiukset oikein, mekon helma suoristettu tai kaulukset ojennuksessa. Haluamme vain muistaa rakkaimpamme, ihanina sellaisina kuin he ovat. Haluamme palata niihin ikimuistoisiin yhteisiin hetkiin. Haluamme muistaa nuo tunteet ja kosketukset, ja elää kaikki ne sydämissämme uudelleen.

Siispä neuvon rakkaudella; varaa aikaa valokuville.

Tulet rakastamaan ja vaalimaan niitä ikuisesti.

Muutama fakta minusta

Koulutukseltani olen ammattivalokuvaaja (VAT) ja valokuvaajamestari (MEAT). 2019 Federation of European Photographers (FEP) myönsi minulle arvonimen European Photographer (EP). Se oli suuri hetki urallani. Kuitenkin pidän tärkeämpänä sitä, mitä voin antaa sinulle. Koen tekeväni arvokasta ja merkityksellistä työtä, sillä saan pysäyttää hetken ja ikuistaa sen sinulle. 


Tarinani on se hyvin perinteinen: äitiyslomalla aloin kuvata esikoistani ja hänen tarinaansa. Ymmärsin, että kaikki aika on lahjaa ja kun se on mennyt, jää vain muistot. Halusin ikuistaa talteen kaiken sen mitä näin, tunsin ja koin. Äitinä. Ja myöhemmin myös ammattivalokuvaajana.


Olen hyvin perhekeskeinen ihminen. Minulla on kuusi ihanaa ja valtavan rakasta lasta. Asumme Juuassa, pienessä maalaiskylässä Pohjois-Karjalassa. Täällä metsien keskellä on kotini ja rakastan tätä luonnon rauhaa. Elämässäni on myös yksi aivan erityinen karvakorva nimeltään Lumo. Yhdessä puolisoni kanssa olemme saaneet taivaltaa yhteistä matkaa jo vuosia. Olen elämästäni todella kiitollinen ja ymmärrän myös sen, ettei mikään siitä ole itsestäänselvyys.

Tärkeintä minulle on usko elävään Jumalaan. Hänessä minulla on kaikki. Rauha ja ilo sydämessäni ovat lahja Häneltä ja siitä kiitän päivittäin.


Ja kiitän siitä, että saan tehdä tätä työtä sinulle.


Tutustutaanko lisää?