Ajatuksia erikoistumisesta

06.04.2022

Miksi erikoistua ja miksi nimenomaan lifestyle?


Erikoistumisesta puhutaan valokuvausalalla hyvin usein. Uskonkin, että jokaisella valokuvaajalla on oma suosikkigenre, joka erityisesti vetoaa sydämeen. Se jokin, jonka pariin huomaa kaipaavansa jatkuvasti ja jossa tuntee elävänsä.

Minulle se on lifestyle- tyylinen lapsi- ja perhekuvaus. Löysin takaisin juurilleni, kun opiskelujen myötä aloin miettiä yritykseni merkitystä ja tarkoitusta. Mitä valokuvaus ja valokuvat merkitsevät minulle? Mihin tarvitsemme valokuvia?

Näihin oli helppo vastata. Valokuvat ovat tarinoita meidän elämästämme. Ne ovat matkamuistoja, kuvittavat meidän matkaamme ja kertovat siitä myöhemmin tuleville sukupolville. Valokuvat pysäyttävät hetken ja niissä voimme elää muistot uudelleen. Minulle valokuvat ovat yksi arvokkaimmista asioista, mitä omistan. Niissä on mennyt elämäni, rakkaimpani, kaikki tärkeät etapit elämässäni. Niissä on minun tarinani.

Ja koska rakastan aitoa elämää, on lifestyle minulle luonnollinen tyyli. Ei mitään pönötystä ja poseerattua, vaan aitoa tunnelmaa. Ei se, miltä kaikki näyttää, ole tärkeää. Tärkeämpää on se, miltä sydämessä tuntuu ja kenen kanssa ne tunteet ja hetket saa jakaa.

Haluan antaa tilaa aidoille tunteille ja hetkille. Luonnollisuudelle. Siksi valitsin lifestyle- tyylin.

Erikoistuminen nähdään toisinaan negatiivisessakin valossa; miksi keskittyä johonkin tiettyyn ja rajata ulkopuolelle niin paljon? Eikö siinä vain menetä asiakkaita ja rahaa? Myönnän, itsekin kipuilin tämän kanssa paljon. Valokuvaajan työn vaihtelevuus on kyllä kiehtovaa, mutta lifestyle - tyylinen lapsi- ja perhekuvaus vasta todella sytytti minut. Löysin kutsumukseni ja se oli niin vahva, että en nähnyt muuta tietä enää. Tiesin ja tunsin, että tämä on minua varten ja minä haluan olla teitä varten, jotta te saatte ne elämän ihanat hetket kauniiksi, koskettaviksi kuviksi ja muistoiksi.

Olen sitä mieltä, että tässä työssä en voi olla kaikille kaikkea. Jos kuvaan kaikkea, en voi koskaan kehittyä jossain todella hyväksi. Olisin keskinkertainen. Sen sijaan, keskittyessäni työssäni omaan vahvuuteeni ja intohimooni, voin kehittyä siinä yhä paremmaksi ja tarjota teille parastani. Näenkin, että tämä on win-win -tilanne meille molemmille. Erikoistumiseni myötä olen myös löytänyt asiakkaakseni teidät, jotka näette valokuvat kuten minä. Se merkitsee minulle paljon.

Uudelleenbrändääminen ja palvelujen radikaali muutos olivat todella jännittäviä. Keikautin palveluni kokonaan ympäri, muutin brändini ja tyylini. Päässä pyöri monia ajatuksia; löytävätkö oikeat asiakkaat minut, voiko tästä tulla mitään? Jännitystä on ilmassa yhä. Mutta entiseen en palaa, sillä tämä suunta tuntuu oikealta. Annan tien viedä ja katson mihin se johtaa :)


Aurinkoa päivääsi!

~ Laura